Author Topic: Default power plan not saving to AMD Balanced  (Read 167 times)

Offline Submarinesailor

  • New
  • *
  • Posts: 2
Default power plan not saving to AMD Balanced
« on: May 11, 2020, 05:54:01 PM »
Hello, I have version 9.7.6.26 and I'm unable to save the default power plan in Process Lasso to anything other than "Bitsum High Performance".
I change the options and save, change it on the fly, but it reverts after a relog.

PS I'm unable to search the forums so I can't find if the question has been answered before.



Offline edkiefer

  • Volunteer User Moderator
  • Member#
  • *****
  • Posts: 1766
  • Gender: Male
Re: Default power plan not saving to AMD Balanced
« Reply #1 on: May 11, 2020, 06:32:25 PM »
Hello, I have version 9.7.6.26 and I'm unable to save the default power plan in Process Lasso to anything other than "Bitsum High Performance".
I change the options and save, change it on the fly, but it reverts after a relog.

PS I'm unable to search the forums so I can't find if the question has been answered before.
Hi, first thing if you use performance/game mode, go to options>power>performance mode>"select power plan to use" and point to AMD balanced.
You can also check if you set any processes to a power plan. Menu option>power>Configure application power plan and check for any processes in the list and which plan is used.

If you never want the power plan to switch under any conditions, then just disable it in the performance mode option (uncheck "power plan when engaged" option}.
« Last Edit: May 11, 2020, 10:45:20 PM by edkiefer »
Bitsum QA Engineer

Offline Submarinesailor

  • New
  • *
  • Posts: 2
Re: Default power plan not saving to AMD Balanced
« Reply #2 on: May 11, 2020, 08:44:17 PM »
Thank you!